Over KFC

Historiek

KFC Muizen is een club met een lange traditie, maar ook een springlevende jeugdwerking en een gedreven team van trainers, afgevaardigden en bestuur. Ons eerste elftal is momenteel actief in Vierde Provinciale.

Onze voetbalclub sloot zich in 1924 aan bij de Belgische Voetbalbond en ging van start in de regionale reeksen. Muizen lag toen in de provincie Brabant, en speelde dus bij de Brabantse provinciale reeksen. Bij de gemeentefusies in 1977 werd Muizen echter bij Mechelen ingedeeld, en dus in de provincie Antwerpen. KFC Muizen bleef echter in de Brabantse reeksen spelen, waar onze club op dat moment uitkwam in Tweede Provinciale. Een overstap zou betekend hebben dat we opnieuw hadden moeten starten in Vierde.

KFC Muizen bleef decennialang in de Tweede Provinciale in Brabant spelen. In 2002 wonnen we de titel en promoveerden naar Eerste Provinciale. In de jaren daarna verliep het echter moeizamer en zakten we af tot Derde en in 2010 naar Vierde. De titel halen in het volgende seizoen was een nieuw hoogtepunt, maar een het beginpunt van een moeilijke terugkeer in Derde Provinciale eindigend in een nieuwe degradatie.

Op dat moment besliste het bestuur om de overstap te maken naar de Antwerpse reeksen. Dit zou geen terugval in klassement betekenen. Bovendien zouden er grote positieve gevolgen zijn praktisch en voor de beleving van onze spelers, groot en klein. Onze ploegen zouden minder grote afstanden moeten afleggen naar hun wedstrijden, en in de Antwerpse reeksen vooral streekderby’s kunnen spelen.

KFC Muizen startte in 2012 in de Antwerpse Vierde Provinciale, waar wij nog steeds ons mannetje staan.

Nieuwe accommodatie

Onze nieuwe terreinen en kantine beloven een grote stap voorwaarts. De betere velden, op één na allemaal in kunstgras, de moderne faciliteiten, en de polyvalente kantine vormen een aanzienlijke ondersteuning van onze werking.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x